Kategoriarkiv: Bedrägerier

Så skapar du bedrägliga SVT-dokumentärer (Snabbkurs)

Här kan Du på nån minut lära dig grunderna i konsten att skapa SVT-dokumentärfilmer av den bedrägliga sorten och som får stort genomslag i hela landet.

Börja med att stänga av ditt eget samvete, om du har nåt. Det kan underlätta med en morot eller stark drivkraft, t.ex. berömmelse, politik, hämndbegär, priser, pengar. Eller intala dig själv att dina orättfärdiga handlingar kommer att rättfärdigas på ett högre plan, att du gör det för en ”större sak”. Alternativt om du har psykopatiska drag, då går det av sig själv.

Följ sedan dessa punkter och du är snart i mål:

  1. Framställ ett OFFER och en SKURK, båda identifierbara i verkliga livet.
  2. Visa utvalda fakta som pekar i önskad riktning, DÖLJ RESTEN.
  3. Fyll i luckorna med lögner eller egna tolkningar som om de vore fakta.
  4. Bär fram budskapet med känslosam musik och gripande bilder.
  5. Framkalla gråt och ilska hos tittarna. Ju mer desto bättre.
  6. Presentera filmen som ”Dokumentär” eller ”Fakta”.

OBS! det är viktigt att du presenterar filmen som ”dokumentär” eller ”fakta”, annars kan tittarna betrakta den som fiction eller vanlig spelfilm och då kan den önskade effekten utebli helt.

Sedan är det bara att sända filmen via statliga SVT, då nås hela Sveriges befolkning och inom några timmar kan en nationell hatstorm rasa för fullt. Följ upp dokumentären i diverse SVT nyhetsinslag, där känslouppfyllda tittare stämmer in i filmens budskap.
(En smålustig detalj är att tittarna själva betalar (via skattsedeln) för manipulerandet som de blir utsatta för).

Manipulation med hjälp av starka känslor är en av grunderna för att skapa framgångsrikt vilseledande SVT-dokumentärer. Starka känslor sätter kritiska tänkandet ur spel.
Att spela på känslor används flitigt även i andra typer av bedrägerier både på och utanför nätet.

Glöm inte att göra det enkelt, så att budskapet kan tas emot av så många tittare som möjligt oberoende av nivån på deras intellektuella kapacitet. Filmen kan exempelvis vara avgränsad till att handla om endast ett fåtal personer, inom en begränsad tidsperiod, och ha ett budskap som är lättbegripligt, okomplicerat och enkelt att greppa för de känslofyllda tittarna.

Lycka till med manipulerandet!
PS. Det går naturligtvis att med smärre modifieringar tillämpa denna metod i tryckt skrift eller annan media än film, och även hos andra medieaktörer än SVT.

PS 2. Självklart är inte alla dokumentärer eller faktaprogram från Sveriges Television bedrägliga, endast de verk som knåpats ihop av bedrägliga personer.

Deg utan kneg, m.m.


Här visas autentiska annonser från diverse skumma webb-annonsörer vars drivkraft är pengar, stålar, kulor, klöver, cash, deg, vad annars.

En del såna annonser kan betraktas som ett intelligenstest: Om du så bara för ett ögonblick tror att annonsen är seriös så befinner du dig på nedre halvan av testskalan.

Det räcker att endast några enstaka promille av tusentals läsare nappar på en sån annons så är det succé för skummisen.

Privata långivare, ofta utländska:

Som mjölkar låntagaren på diverse kostnader för ”administration”, ”avgifter” och annat, i förskott förstås, innan lånet sägs kunna utbetalas.


”Investerare”:

Variant av ovanstående. Som i sin tur är variant av s.k. ”Nigeriabrev”, man utger sig ha en stor summa pengar som man lockar med.


Säljare av husdjur:

Köparen behöver ”bara” betala djurets transport, ofta långväga, till mottagaren. I förskott förstås.


Jobba-hemifrån:

Jobbsökaren plockas på pengar för t.ex. ”utbildningsmaterial” (t.ex. pdf-filer), och blir sedan själv – mer eller mindre utan att fatta det – en förmedlare av lurendrejeriet i ett pyramidspelsliknande upplägg.


Uthyrning av lägenhet:

Offret betalar i förskott. Därefter visar det sig att lägenheten inte är tillgänglig för uthyrning. Se även polisens hemsida om lägenhetsbedrägerier.


Falska pass, körkort, m.m:


Piratkopierade mobiltelefoner:


Fler falska id-handlingar:


Rullgardin för bilens registreringsskylt. Olaglig att använda om den döljer reg.numret, men tycks vara ganska liten risk att åka fast, och bötesbeloppet lägre än t.ex. fortkörningsböter. Men ack så fånigt pyssel.


Amfetamin, ecstasy och andra droger:


Marijuana och andra droger:


Mera droger:


Tvättning av färgade sedlar:

Från rån. Se även ”Färgade sedlar går att tvätta”, tyvärr betalartikel, sydsv. 2014).


Född igår? Betala i förväg till okänd mottagare

Ovan visas en bråkdel av olika typer av bedrägerier och andra olagliga aktiviteter på nätet.

Som synes har en del av utländska annonsörerna använt nån automatisk översättningstjänst, vilket ofta ger underlig översättning.
Andra såna annonsörer kopierar texter från svenska annonser. Eller anlitar godtrogna, svenska frilansande översättare (finns att hitta på webben förstås), som även bistår med hjälp att publicera bedragarnas annonser.

Bedrägerierna förutsätter att folk är godtrogna och betalar i förskott. Som att de är födda igår.