Ät mindre människokött! (för klimatets skull)

”The Walking Dead”, den postapokalyptiska undergångs-tv-serien som rullat sedan 2010 och som nu är inne på nionde säsongen, handlar om zombier, levande döda, som stapplar omkring, utstöter gutturala läten och äter människor som av nån anledning inte hinner springa undan.

Dessa ”dödvandrare” är alltså benägna på rött kött, särskilt från buken på offret (bild nedan). Rött kött sägs som bekant vara det sämsta köttet i klimathänseende.

Denna zombie-långkörare är sedan länge favoritserie hos den f.d. världsberömda operasångerskan Malena Ernman som är mamma till den världsberömda klimatstrejkaren Greta Thunberg, det framgår i flera intervjuer de senaste fyra åren. Vilket förklarar deras närvaro i bilden ovan i detta apokalyptiska sammanhang. (Det är de två som inte är rufsiga i håret).

Nedan visas några hungriga zombie-scener ur nämnda serie, samt hur man dödar dessa seglivade rött-kött-ätande klimatförnekare:

Så funkar dessa zombier:

DU förvandlas automatiskt till en zombie en stund efter din död, oavsett dödsorsaken, ELLER en stund efter att du blivit biten av en zombie.
Med andra ord, förr eller senare förvandlas vi alla till människomumsande zombier.
En sån zombie lever för evigt, även utan mat, OM ingen lyckas kniva den i hjärnan (bild ovan) eller kremera kroppen.

Det är självklart helt förkastligt…

…att äta människokött. Därför att: ett kilo människokött (utan benbitar) orsakar extremt gräsligt mycket växthusgaser under uppfödningen, exempelvis genom att människan ofta använder bil/buss/tåg/flyg, och konsumerar allehanda produkter som vid tillverkning och transporter orsakar stora mängder växthusgaser.
Det är mycket mer än vad som orsakas av ett kilo nötkött (utan benbitar).

Sen finns det även etiska/moraliska/juridiska aspekter mot att äta människokött, men det är lite småtråkigt att prata om… nu när vi har gått igång på klimatargument.

Jamen om dessa zombier enbart hade glufsat i sig linser och grönsaker istället för människokött, hur skulle det fungera dramaturgiskt? Troligen inte alls. Men det är ett superhett produktionstips för skattefinansierade statliga televisionen SVT och public service, som inte behöver tänka på att generera intäkter.

För att nyansera det hela så att läsarna inte tror att nämnda Malena o Greta ständigt frossar i människokött, så citeras här ur en intervju år 2018 med Malena som visar att det finns andra sidor av myntet:

”(…) Som att hon i de svåraste stunderna, när allt har varit för jävligt, krupit upp i sin fåtölj och tittat på tv-serien Walking dead, det har gett kraft.
Jag nickar (…) Malena blir glad.
– Jag hade förväntat mig att få en tom blick när jag sa Walking dead, de flesta fattar inte hur jag kan titta på det, men jag älskar det. När livet har varit helvetiskt har jag fått kraft, herregud, de slåss mot zombier, tvingas skära upp någons systers mage för att rädda foster. Om inte de ger upp så ska väl vi klara vårt helvete.”

Ovanstående citat är från ”Malena Ernman: ”Jag fick min diagnos som vuxen” (13 september 2018, ICAkuriren Hemtrevligt).
Mer Malena från tidigare år, 2014 och 2015:
– ”…Jag ska läsa en dikt, det är en ära, jag ska göra så gott jag kan. Sen går jag hem och kollar på ”The Walking Dead”, säger hon.” (2015, Expressen).
”…Ser på: Walking dead…”. (2014, Expressen).

Hm, tänk om klimatförändringar leder till kaos som i The Walking Dead. Har man inte sett den serien så är man ju inte alls lika förberedd på ett sånt kaos som Malena och andra är. Dax alltså att förbereda eller preppa sig:
tejpa upp ögonlocken och kaostitta igenom alla säsonger av The Walking Dead, om du inte redan gjort det.Hos Youtube finns en del filmklipp från ”The Walking Dead”. Men de har rensat bort många klipp, de läskigaste finns inte kvar. Även videor med rubriker somTop 10 Most Shocking Walking Dead Deaths innehåller inga av de grövsta och blodigaste våldsscenerna i den serien.