13-årig flicka mördade gravid kvinna, och skar ut fostret (som överlevde)

Här är ett extra gruvligt mord som inträffade i oktober 2019, med både nytt liv och ond död som ingredienser, där även en bebis kom till världen. Utfört av en trettonårig flicka i Porto Velho uti landet Brasilien.

Översikt

  • Offren: Fabiana Santana, 23 år, gravid i åttonde månaden.
    Och hennes 7-åriga son Gustavo.
  • Anstiftare: Catia Rabelo, 35 år, uppges vara hjärnan bakom mordet på Fabiana.
  • Mördarna: Fabianas syster 13 år. Och möjligen Catias 15-åriga son.
  • Tid: 18 oktober 2019. Polisen hittade kropparna 21 oktober.
  • Om fyndplatserna: Fabianas kropp var grunt nedgrävd/övertäckt. Gustavos kropp flöt i en damm i närheten.

Bild ovan: Fabiana och Gustavo.

Händelseförlopp enligt tidigaste rapporteringen

Media rapporterade drygt en vecka efter mordet ungefär så här.

Catia planerade att Fabianas 13-åriga syster skulle döda Fabiana, plocka ut barnet ur hennes kropp och överlämna det till Catia.
Anledningen var att Catia dejtade en ”guldgrävare” och fejkade en graviditet för att få honom att gifta sej med Catia. Hon behövde därför ett nyfött barn. Media skriver att det ”påstås” att Catia erkänt anstiftan till mord.

Den trettonåriga systern slog ihjäl Fabiana med ett järnrör, och skar ut barnet med kniv. Enligt media har rättsläkare sagt att Fabiana kan varit vid liv när fostret skars ut. I vilken mån Catias femtonåriga son medverkade framgår inte, men han misstänktes också för mord.

Fabianas 7-årige son Gustavo blev stenad och drunknade i en damm.

Catia.

Den 13-åriga flickan uppges ha erkänt mord. MEN också berättat att orsaken till mordet var att hon blivit utsatt för sexuellt övergrepp av Fabianas pojkvän, men att Fabiana inte hade trott på detta och istället behandlat lillasystern illa.

Om brottet var planerat så vad det dåligt planerat. Fabianas kropp täcktes över i en grund grop. Gustavo fick ligga kvar i dammen.
Tre dar senare hittades kropparna, och kort därefter greps flickan, Catia och hennes son.

Det brutalt födda barnet påträffades vid liv hemma hos Catia. Vikten var 1,8 kg.

Så hur går det ihop? Fick Catia reda på att lillasystern var arg på storasyster Fabiana och hennes pojkvän, och utnyttjade det för att övertyga Fabianas lillasyster att mörda Fabiana och skära ut barnet? Så att Catia skulle kunna lura sin pojkvän att gifta sej?

Några fler resultat från polisutredningen eller en rättegång tycks inte offentliggjorts ännu.
Eftersom de uppgifter som hittills framkommit offentligt (februari 2020) härrör från kort tid efter morden, så kan man misstänka att händelseförloppet inte var klarlagt ännu med nån större precision. Och att media själva fyllt i luckor, dragit slutsatser eller missförstått vissa detaljer.

Steget är långt från att ilsket slå nån i huvudet till att skära ut ett levande foster. Var det verkligen så det gick till, kan man undra.

Alternativt händelseförlopp

Ett annat händelseförlopp skulle kunna vara enligt följande beskrivning där lillasystern inte var involverad i nån plan att döda storasystern:

Den 13-åriga lillasystern var arg på storasyster Fabiana (pga sexuellt övergrepp, se ovan). De börjar bråka och slåss, ett järnrör används som tillhygge mot huvudet. Fabiana skadas och blir liggandes på marken. Fabianas 7-årige son dyker upp och försöker försvara mamma, då jagas han ut i en närliggande damm där han drunknar, efter att fått stenar kastade på sej.

Våldet mot Fabiana utlöser prematur förlossning, dvs barnet föds för tidigt, med störtförlossning. Till sist ligger Fabiana till synes död på marken, blodig med nyfödd levande bebis i navelsträng.

Panikslagen ringer 13-åringen en bekant Catia för hjälp, hon vågar inte kontakta ambulans men vill inte lämna bebisen att dö. Catia erbjuder sej då att ta hand om barnet. Catias femtonårige son kommer till platsen, de kapar navelsträngen med kniv, enligt anvisningar från Catia.

Fabianas kropp täcks över i en grund grop. Gustavo får ligga kvar i dammen.
Tre dar senare hittas kropparna, och kort därefter grips flickan, Catia och hennes son.
Och bebisen påträffas levande.

Ovanstående alternativa händelseförlopp saknar anstiftan till mord och beskriver istället ett bråk som urartade till dödligt våld, störtförlossning samt ytterligare galenskaper för att hantera situationen.

Eftersom döden orsakades av barn…

…så är det väl tveksamt om alla detaljer nånsin kommer att offentliggöras. Vi får se om ”facit” uppenbarar sej så småningom.
Mera:
thesun.co.uk/…/teenager-sister-pregnant-baby-womb. (29 okt 2019)
dailymail.co.uk/…/Girl-13-bludgeons-pregnant-sister-death….